Όλοι έχουμε μαζευτεί παρέα για να δούμε ταινία σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Όλοι έχουμε βαρεθεί να μαλώνουμε για το ποια ταινία θα δούμε.

Όλοι έχουμε βαρεθεί να συγκρίνουμε βαθμολογίες στο IMDB

Για αυτό δημιουργήσαμε το Buddy Movie Night Reviews, το blog που θα δίνει προτάσεις για ταινίες για όλους και κυρίως που να διαβάζονται σε μερικά δευτερόλεπτα.

Sit back and let us entertain you.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Snowpiercer: Humanity is on the rails

Η Buddy Movies Night παρουσιάζει

Snowpiercer (2014)



Από τον πολύ επιτυχημένο Κορεάτη σκηνοθέτη Joon-ho Bong έρχεται μία από τις πιο υποτιμημένες ταινίες του 2014, το Snowpiercer με πρωταγωνιστή τον "Captain America" Chris Evans.

 Στην ταινία αυτή,στο άμεσο μέλλον σε μια προσπάθεια να κοντρολάρει την ολοένα αυξανόμενη θερμοκρασία του πλανήτη μας η ανθρωπότητα καταφέρνει να μετατρέψει την Γη σε ένα παγωμένο πλανήτη. Οι μόνοι επιζώντες είναι αυτοί που καταφέρνουν να επιβιβαστούν σε ένα αεικίνητο γιγάντιο τρένο το οποίο αποτελεί ένα κλειστό οικοσύστημα ικανό να θρέψει τον περιορισμένο πληθυσμό που επιβιώνει. 
Φυσικά ακόμα και εκεί οι ταξικές διαφορές είναι χαώδεις. Στο πίσω μέρος του τρένου ζουν οι εξαθλιωμένες τάξεις ενώ στα μπροστινά βαγόνια είναι συγκεντρωμένος ο περιορισμένος πλούτος. Ο Curtis (Luke Evans) ηγείται μιας επανάστασης για να επαναφέρει την δικαιοσύνη και την τάξη.

Να την δείτε γιατί:
  • Ο Chris Evans αποδεικνύει εκτός από την καταπληκτική του φυσική κατάσταση και εξαιρετικές ικανότητες ηθοποιίας.
  • Ακατάπαυστη και καλογυρισμένη δράση
  • Η ταινία διαθέτει και ισχυρό κοινωνικό μήνυμα δημιουργώντας ερωτήματα για την ανθρώπινη κοινωνία ακόμα και σήμερα

Να μην την δείτε γιατί:

  • Είναι ταινία αρκετά βίαιη
  • Δεν στοχεύει στον ρεαλισμό και αυτό ίσως ξενίσει μερικούς

Κάνει για βράδυ παρέας;

Ασφαλώς. Ο συνδυασμός καταιγιστικής δράσης με τροφή για σκέψη είναι πολύ δυσεύρετος την σημερινή εποχή και ταινίες οι οποίες καταφέρουν και τον πετυχαίνουν πρέπει να ανταμείβονται. Δείτε την οπωσδήποτε.


2 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια για την επιλογη. Οντως υποτιμημενη ταινια εκπληξη. Θα διαφωνησω οτι δε στοχευει στο ρεαλισμο, καθως ειναι τοσο καλογυρισμενη ωστε να παραλληλισει την κοινωνια του τρενου με την οποιαδηποτε κοινωνια και το οτι ειναι βιαιη δειχνει ακριβως αυτον τον ρεαλισμο. Συνισταται ανεπιφυλακτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μιλάω για μη ρεαλισμό αφορά ξεκάθαρα στο πρακτικό του κλειστού οικοσυστηματος-τρενου και της πορείας του σε όλη την γη. Πέρα από αυτό συμφωνώ ότι ο gritty ρεαλισμός της δράσης του ανεβάζει την ταινία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή