Όλοι έχουμε μαζευτεί παρέα για να δούμε ταινία σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Όλοι έχουμε βαρεθεί να μαλώνουμε για το ποια ταινία θα δούμε.

Όλοι έχουμε βαρεθεί να συγκρίνουμε βαθμολογίες στο IMDB

Για αυτό δημιουργήσαμε το Buddy Movie Night Reviews, το blog που θα δίνει προτάσεις για ταινίες για όλους και κυρίως που να διαβάζονται σε μερικά δευτερόλεπτα.

Sit back and let us entertain you.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Mockingjay Part I: Who is Mocking Jay?

Η Buddy Movies Night παρουσιάζει:

Mockingjay Part I (2014)



Έχει περάσει καιρός από τότε που κατηγορούσαμε τις μεταφορές βιβλίων στον κινηματογράφο για κόψιμο κομματιών της πλοκής ώστε να χωρέσουν στον περιορισμένο χρόνο μιας ταινίες. Το νέο trend των κινηματογραφικών studio δεν είναι άλλο από το σπάσιμο των βιβλίων σε περισσότερες από μία ταινίες.  Άλλες το κάνανε σωστά (Harry Potter and the Deathly Hallows) άλλες όχι και τόσο (Twilight: Breaking Dawn). Αυτή η περίπτωση είναι κάτι το ενδιάμεσο.

Η ταινία αρχίζει από το σημείο που μας άφησε η 2η ταινία, με την Katniss να μεταφέρεται στην "χαμένη" έως τώρα District 13 για την επανάσταση που μόλις αρχίζει.


Να την δείτε γιατί:
  • Θέλετε να ολοκληρώσετε την τετραλογία
  • Αποτελεί μία ρεαλιστική απεικόνιση της προπαγάνδας του πολέμου
  • Η Jennifer Lawrence πλάθει ακόμα καλύτερα τον χαρακτήρα της Katniss
  • Η Julianne Moore εμφανίζεται και "κλέβει τις εντυπώσεις"

Να μην την δείτε γιατί:

  • Έχει τη λιγότερη δράση από τις υπόλοιπες ταινίες
  • Το υλικό ήταν για 1 βιβλίο οπότε κάποια πράγματα είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά
  • Πρέπει να πείσουμε τα studios να κάνουν καλύτερες όχι περισσότερες ταινίες



Κάνει για βράδυ παρέας;

Η ταινία δεν είναι άσχημη,το αντίθετο. Έχει έναν αέρα σοβαρότητας και ποιότητας που λείπει από άλλες του teenage είδους (Twilight). Ακόμα και έτσι όμως,δεν είναι παρά ένα πολύ καλό cash grab από την Legendary. Θα πρότεινα να περιμένετε να την δείτε σε DVD πριν την επόμενη που θα έχει και όλο το "ζουμί".



2 σχόλια:

  1. Spoiler alert. Τραβηγμενο απο τα μαλλια ειναι understatement. Αναλωθηκαμε σε βιντεομαχη μεταξυ επαναστατων και πανεμ μονο για τα ματια. Η Καντνις ετοιμη να παρατησει τα παντα για το γκομενο και πρεπει να ξεκληριστει κοσμος για να ξυπνησει λες και της αρεσε η ζωουλα της πριν τους αγωνες. Η ολη ταινια ειναι εκτος πραγματικοτητας. Ελπιζω το τελος να δωσει καλο closure.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρότι αυτό το χαρακτηριστικό της ξεχειλωθηκε σε αυτή την ταινία για λόγους κινηματογραφικούς (δηλαδή για να βγει το 2ωρο) η αλήθεια είναι ότι και στα βιβλία η κατνις δεν είναι λιγότερο κλαψιαρα και ασταθής συναισθηματικά. Σκέψου σε τι ηλικίες απευθυνόταν το βιβλιο όταν γραφτηκε. Τέλος τουλάχιστον στον τομέα δράσης θα έχουμε πολύ πιο πολύ ζουμί στην δεύτερη ταινία γιατί πολύ λογικά για τελευταίο βιβλίο τριλογίας η δράση είναι επικεντρωμένη στο 2ο μισό

    ΑπάντησηΔιαγραφή